020-3637946

Mail mij

banner achtergrond bodyswitch amsterdam

MigraineWat is Migraine?

Volgens Wikipedia is migraine: “een neurovasculaire aandoening waarbij aanvallen ontstaan door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van de bloedvaten tot gevolg heeft.” Het voorkomen van een aura dat meestal voorafgaat aan de hoofdpijn wordt verklaard door het tijdelijke zuurstoftekort van het brein. Nadat het zuurstoftekort wordt opgeheven door verwijding van de bloedvaten ontstaat vervolgens vochtuittreding in het brein. Hierdoor komt er druk op de zenuwcellen, wat de bekende kloppende hoofdpijn veroorzaakt.

Migraine komt veel voor, in Westerse landen ligt het gemiddelde op 11% van de bevolking. Hierbij is erg opvallend dat bij de bevolking van Nederland migraine aanmerkelijk meer voorkomt dan in alle andere Europese landen.

Maak een afspraakWaar heeft u last van?

Migraine Misverstanden

Migraine als ziekte, iets abnormaals wat je bij toeval krijgt of familiaire aanleg een rol speelt. Dat is hoe de meeste mensen denken over het ontstaan van migraine. Bij onderzoek naar genen die een rol spelen bij migraine blijken deze niet afwijkend te zijn. De betrokken genen zijn namelijk oergenen die ons brein beschermen tegen toxische stoffen. Deze genen zijn bij de meeste mensen aanwezig, alleen bij patiënten met migraine te actief. De reden hiervoor zal ik hieronder uitleggen bij de orthomoleculaire verklaring voor migraine.

Migraine Orthomoleculaire verklaring

In de orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar de oorzaken die hebben geleid tot een verstoring van een normaal beschermingsmechanisme van het brein tegen toxische stoffen. Uit onderzoek komt naar voren dat meer dan 90% van patiënten met ernstige migraine een traumatische ervaring(en) in de jeugd heeft meegemaakt. Hierdoor ontwikkelen mensen zich extra sensitief om gevaar tijdig te kunnen vermijden. Dit betreft met name ook het reukzintuig, waardoor mensen met migraine (gevaar) erg goed ruiken.

Migraine Orthomoleculaire behandeling

Bij BodySwitch Amsterdam help ik mensen op een natuurlijke manier van hun migraineklachten af te komen. Daarvoor maak ik gebruik van een 2-delig behandelplan. Dit is in de eerste plaats gericht op snelle reductie van symptomen van de migraine, door middel van voeding-, beweging- en wetenschappelijk aangetoond werkzame supplementen. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor de aanpak van oorzaken, welke natuurlijk meer tijd in beslag zullen nemen.

Migraine Meer informatie en Contact

Arts  

Voor de behandeling kunt u terecht bij drs. (arts) Sicco Weertman. Sicco is opgeleid tot orthomoleculair arts. Lees hier zijn verhaal.

Tarieven  

De tarieven en vergoedingen zijn in lijn met de regels van de MBOG. Lees hier meer over onze tarieven en vergoedingen door verzekeraars.

Vind ons  

BodySwitch is gehuisvest aan de Derkinderenstraat 118, Amsterdam. Hier kunt u lezen hoe u ons kunt bereiken met auto en OV.

Contact  

Heeft  u niet de juiste informatie kunnen vinden of wilt u even iemand persoonlijk spreken, neem dan even contact op met ons.

BodySwitch Amsterdam is een praktijk voor Orthomoleculaire geneeskunde en Fytotherapie.
Copyright 2018 | Privacyverklaring