020-3637946

Mail mij

Voedingswaarde groenten beter behouden bij bakken dan bij koken

OnsNieuws

2 maart 2016

Voedingswaarde groenten beter behouden bij bakken dan bij koken |,

Voedingswaarde van groenten blijft beter behouden bij bakken dan bij koken. Spaanse onderzoekers van de Universiteit van Granada kwamen tot de conclusie dat koken in sommige gevallen het aantal gezonde stoffen in de groenten verhoogde. Onderzoekers vergeleken dit helaas alleen met bakken in extra virgine olijfolie. Verhitten van (meervoudig) onverzadigde vetten wordt door BodySwitch Amsterdam afgeraden vanwege het ontstaan van giftige transvetten. Dit onderzoek heeft hier echter niet naar gekeken. Verstandig is de goede dingen te combineren en groentes zoveel mogelijk te bakken in de juiste verzadigde vetten; te weten kokosolie of (gras)roomboter.

http://www.nu.nl/gezondheid/4202260/voedingswaarde-groenten-beter-behouden-bij-bakken-dan-bij-koken.html

Reacties

Reacties zijn gesloten.

BodySwitch Amsterdam is een praktijk voor Orthomoleculaire geneeskunde en Fytotherapie.
Copyright 2018 | Privacyverklaring