020-3637946

Mail mij

banner achtergrond bodyswitch amsterdam

Over mijOver Sicco Weertman

Ik ben geboren in 1981 en kom uit een hulpverleners-gezin. Mijn vader heeft altijd met veel passie in de jeugdhulpverlening gewerkt en mijn moeder was een succesvol psychotherapeut. Toen ik op mijn 19e ging studeren, was geneeskunde dan ook een logische keuze.

Ik ben altijd iemand geweest die graag logisch nadenkt. Dat bleek al op de middelbare school uit mijn voorkeur voor bèta vakken, zoals wiskunde en natuurkunde. Ik ben iemand die graag het grote geheel probeert te begrijpen. Ik vind het prachtig om een bepaalde uitkomst terug te leiden tot de verschillende oorzaken en bevatten hoe dat allemaal in elkaar grijpt. Dit geldt voor mij niet alleen voor fysieke processen, maar ook voor het mentale gedeelte. Ik vind het fascinerend om te begrijpen hoe mensen in elkaar steken en waarom ze dingen doen.

Toen ik koos voor geneeskunde dacht ik de ideale combinatie te hebben gevonden van een studie waarbij zowel het fysieke als psychische aspect aan bod zou komen. Wat ik echter bleef missen, was het hele logische nadenken in een integrale benadering. Sindsdien ben ik op zoek gegaan naar een specialisatie waar ik dat kon vinden.

Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam
Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam

Mijn Specialisaties

Na mijn artsenexamen koos ik voor de cardiologie, waar ik gedurende 3 jaar in 3 ziekenhuizen als arts-assistent heb gewerkt. Voorafgaand heb ik nog een half jaar bij de interne geneeskunde ervaring opgedaan. Hoewel ik inhoudelijk goed functioneerde kwam ik niet in opleiding; “ik paste niet in de cultuur”. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat dit klopte. Ik verzette mij onbewust tegen het snelle productie denken en gebrek aan tijd voor verdieping. Zonder dat ik het doorhad was ik mezelf aan het kwijtraken.

Op zoek naar de juiste plek ben ik vervolgens werkzaam geweest bij de spoedeisende psychiatrie, in een huisartspraktijk in Suriname en in een verpleeghuisinstelling. Deze ervaring heeft mij veel inzicht geboden in gezondheidszorg in de breedste zin van het woord.

Uiteindelijk kwam ik uit bij de huisartsopleiding. In de praktijk bleek echter dat ik ook hier mijn passie niet echt kwijt kon. Ik had te weinig ruimte en om mij echt te kunnen verdiepen in de alle aspecten rondom de patiënt, die uiteindelijk de ziekte tot gevolg hebben. 

Bij toeval kwam ik tijdens mijn eerste jaar van de huisartsopleiding in contact met Frank Jonkers, mijn franchisegever van BodySwitch. Hij heeft mij in aanraking gebracht met de orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie. Hoewel ik initieel erg sceptisch was, ben ik overtuigd geraakt door de logische werkwijze en gedegen wetenschappelijk onderzoek over de positieve gezondheidseffecten van de verschillende therapieën. De mogelijkheid om mensen te helpen met hun gezondheid, door in alle rust te werken aan oorzaken in plaats van gevolgen te onderdrukken, gaf voor mij de doorslag.
Tijdens de opleiding tot orthomoleculair arts leerde ik vervolgens tot mijn vreugde steeds meer om weer logisch nadenken als basis van een therapie te gebruiken. Hoe en waarom tekorten in voedingsstoffen, beweging en een bepaalde mindset ziekte tot gevolg hebben.

Tarieven  

De tarieven en vergoedingen zijn in lijn met de regels van de MBOG. Lees hier meer over onze tarieven en vergoedingen door verzekeraars.

Vind ons  

BodySwitch is gehuisvest aan de Derkinderenstraat 118, Amsterdam. Hier kunt u lezen hoe u ons kunt bereiken met auto en OV.

Contact  

Heeft  u niet de juiste informatie kunnen vinden of wilt u even iemand persoonlijk spreken, neem dan even contact op met ons.

Vergoedingen  

Bekijk hier welke vergoeding u kunt krijgen van uw verzekeraar. Dit is afhankelijk van uw pakket en van uw verzekeraar.

Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam
Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam
Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam
Sicco Weertman BodySwitch Amsterdam

BodySwitch Amsterdam is een praktijk voor Orthomoleculaire geneeskunde en Fytotherapie.
Copyright 2018 | Privacyverklaring