020-3637946

Mail mij

banner achtergrond bodyswitch amsterdam

BehandelwijzeOnze Behandelwijze

Bij BodySwitch Amsterdam hanteren wij een vastomlijnde behandelwijze voor Orthomoleculaire Geneeskunde en Fytotherapie. U leest hieronder hoe wij behandelingen van ziektebeelden insteken. Mocht u naar aanleiding van deze pagina vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Intake gesprek

Hiervoor is het belangrijk om eerst goed in kaart te brengen welke factoren bij u hebben geleid tot deze aandoening. Dit doe ik middels een uitgebreide intake van anderhalf uur, voorafgegaan door een online door u in te vullen vragenlijst en voedingsdagboek. Tijdens de intake wordt ook lichamelijk onderzoek gedaan. Daarbij worden naast uw vetpercentage en buikvet, ook uw middelomtrek, bloeddruk en (indien geïndiceerd) suikerspiegel middels vingerprik gemeten. Nadien wordt gekeken of er aanvullend onderzoek nodig is om uw situatie helemaal in kaart te brengen. Zo wordt er meestal darmonderzoek gedaan, aangezien problemen hier vaak de basis zijn voor ziekte elders in het lichaam. Er kan bloedonderzoek worden verricht naar eventuele voedingsintoleranties, vitamines, mineralen, hormonen, etc. Ook bestaat de mogelijkheid om speekselonderzoek in te zetten naar de spiegels van bepaalde hormonen zoals cortisol (het stresshormoon).

Zienswijze Orthomoleculaire Geneeskunde en Fytotherapie
Sinaasappel Orthomoleculaire Geneeskunde en Fytotherapie BodySwitch Amsterdam

Tweede consult

Voorafgaand aan een tweede consult wordt er door mij een uitgebreid behandel- en suppletieplan opgesteld. Hierbij wordt ruim aandacht besteed aan belangrijke onderdelen zoals de juiste vorm van beweging, suppletie van de essentiële voedingsstoffen en belangrijke antioxidanten en meestal een darm behandelplan. Dit suppletieplan behelst verschillende op elkaar afgestemde fases, waarbij aan het begin van de behandeling vaak een uitgebreide hoeveelheid supplementen nodig kan zijn om het gewenste resultaat te boeken. Hierbij ook vaak gebruik gemaakt van fytotherapie (plantengeneeskunde). Hierbij worden plantextracten ingezet waarvan bekend is dat ze de vorming van atherosclerose remmen. Daarnaast wordt er een apart voedingsplan opgesteld, aangepast op uw specifieke behoefte en omstandigheden. Dit voedingsplan bevat o.a. een voorbeeld weekmenu. Indien uit uw voedingsdagboek blijkt dat er weinig te verbeteren valt kan op uw verzoek worden afgezien van het voedingsplan, echter is dit meestal niet aan te raden.

Bij het tweede consult worden alle adviezen wederom uitgebreid in anderhalf uur met u besproken. Hierbij worden de orthomoleculaire verklaring van het behandel- en supplementenplan, alsmede het voedingsplan, aan u uitgelegd en heeft u alle ruimte om vragen te stellen. Soms kan het voorkomen dat dit consult daardoor wat uitloopt. Dit is niet erg, uw begrip (lees mindset) ten aanzien van de behandeling staat centraal.

Vervolg behandeling

Het vervolg van de behandeling zal minimaal nog 4 consulten behelzen, waarbij uw voortgang wordt besproken en indien noodzakelijk het behandelplan kan worden bijgestuurd. In de eerste periode zullen deze consulten maandelijks plaatsvinden, later minder frequent. Afhankelijk van uw behoefte kan er een uur of een half uur voor deze consulten worden ingepland. De totale behandeling neemt meestal 6 tot 12 maanden in beslag, dit hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie. Het totaal aantal consulten hangt af van uw specifieke wensen, omstandigheden en het aanslaan van de therapie. Soms kan het nodig zijn om extra aanvullende onderzoeken te verrichten en/of de therapie te verlengen. Dit wordt altijd met u besproken.

Schelp Orthomoleculaire Geneeskunde en Fytotherapie BodySwitch Amsterdam

BodySwitch Amsterdam is een praktijk voor Orthomoleculaire geneeskunde en Fytotherapie.
Copyright 2018 | Privacyverklaring